Comerç al BarriAvui volem parlar del comerç, avui dia hi han diferents tipus de comerços que conviuen a la nostra societat i que naltros podem escollir a l’hora de comprar: Grans superfícies, Plataformes digitals i les petites botigues de barri, que avui dia semblen una espècie en perill d’extinció. Al nostre programa ens centrarem en aquestes darreres i per ser més concret, en el nostre barri, tot i que la problemàtica es la mateixa a tot a reu. 

 

Va haver-hi un temps on lo normal era anar a comprar a les petites botigues del barri: El pa a la panaderia, el peix a la peixateria, la carn a la carnisseria fins i tot, filaria més prim hi havia qui comprava el pernil al Miquel i després comprava la vedella al Jordi perquè li agradava més la vedella que portava.. Avui dia, bé perquè tenim menys temps, bé perquè ens fa mandra recorrer tot el barri per fer la compra, bé pel preu, bé perquè ens deixen pagar a final de mes, anem a una gran superfície i ho comprem tot allà.

 

Tot i que és una compra molt diferent, Les petites botigues venen productes de proximitat en comparació amb les grans superfícies on comprem patates d’Israel, taronges de Sudáfrica o alvocats d’Ecuador, això fa que els preus varien però no tan com ens pensem. Moltes vegades és qüestió de comoditat, per comprar-ho tot al mateix puesto, pel pàrking, la tarjeta que et permet el pagament aplaçat, etc. Tot això fa que cada vegada siguin menys, les petites botigues que resten obertes. Si ens tornem a fixar en el barri, ja no queda cap peixateria i aquest confinament ha tancat la bodega Vi-Bo que portava tota la vida al barri

Perquè a tot això, aquest any li hem d’afegir el coronavirus: Confinament, tancament, limitació d’aforos, extremar les mesures d’higiene, etc. Són algunes de les coses que han hagut d’aguantar els comerciants que han hagut de continuar pagant lloguers i altres despeses. També ens hem trobat que molta gent ha decidit fer la compra per internet i així no haver de sortir de casa.

Bé, per parlar de tot això avui tenim al Gabi Muniesa, President de l’AVV La unió i al Alfonso Sanchez, 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s