El coronavirus a Tarragona


Avui tornem després d’una parada provocada per la pandemia que s’ha estès per tot el món i l’ha paralitzat: El Coronavirus. Molt s’ha parlat del tema i a tot arreu… a tot el món, tant que podeu pensar que ja s’ha dit tot però nosaltres enfocarem el nostre programa com fem sempre, a Tarragona.

 

 Tot i no ser una de les ciutats que més ha patit el coronavirus, la xifra de morts (12.576) ens diu que que ha sigut força important. La pitjor pandèmia des de la pesta negra del 1920. Prop de 71.799 persones han patit el coronavirus. Diem prop perquè amb aquesta malaltia el números ballen més que els preus de lloguer.  

 

Espanya ha sigut un dels països on més contagiats hi han hagut, i si mirem el % de població contagiada, som els primers. També tenim el record de sanitaris contagiats. Tot això demostra que s’han fet les coses molt malament, que som els que pitjor ho hem fet.

 Tot i que, al Gener/Febrer veiem com Xina confinava una provincia de 60 M d’habitants, tot i que veiem a tots els xinesos amb mascareta, nosaltres ens pensavem que aquí no arribaria i no ningú va pensar en començar a preparar mascaretes i demes epi’s que serien necessaris si la pandèmia arribava aquí.

 

No només el govern, cap govern autonòmic, ni cap hospital van pensar en preparar-se per si el Covid-19 arribava aquí. De fet,la majoria dels hospitals no tenien el material adequat per tractar l’allau de malalts que van arribar.

 

 Està clar que el col·lectiu que més ha patit el Covid-19 ha sigut la gent gran. A les residències ha sigut una plaga. De fet és la primera vegada que baixa el número de pensionistes a tot l’estat. També s’ha notat la diferencia del tipus de gestió. A les residències de gestió privada la mortalitat ha sigut molt superior a les residències de gestió pública. I és què, una cosa que ha demostrat el covid-19 han sigut les conseqüències de les retallades i que la sanitat en mans privades es desastrosa en moments de crisis.

 

Potser perquè és un virus xinès i per tant, comunista però el coronavirus ens ha mostrat les mancances i la feblesa del capitalisme. Que trigarà anys en recuperar-se de l’aturada que ha patit i només han sigut tres mesos. També ha deixat palés la força del capitalisme… Molts països van dir incialment que la economia no es podia parar per una malaltia i que ens preparessim. 

 

 Diem “inicialment” perquè al final, tots els països s’han hagut de confinar per evitar que la malaltia s’encomanes a tota la població. Inclús! Els països que més han trigat en ordenar el confinament són els que més temps han estat confinats i on més contagiats hi han hagut. 

Bé, per parlar de tot això avui hem convidat al Emili Solà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s