Programa sobre el Comerç Just


 

 

<a href=”http://www.ivoox.com/comerc-just-audios-mp3.html&#8221; title=”Comerç Just”>Ir a descargar</a>

Avui volem parlar del comerç Just, Les grans multinacionals actuen impunement arreu del món vulnerant els drets humans, drets que afecten majoritàriament als països empobrits. Aquest sistema d’organització del mercat global capitalista genera 830 milions de treballadores pobres, 21 milions de persones sota treball forçat, 1.500 milions de treballadores sense condicions dignes i segures o 168 milions de nens i nenes abocats al treball infantil, segons les Nacions Unides i l’Organització Internacional del Treball.

Per citar només alguns exemples concrets, a partir d’un informe del centre d’investigació independent DanWatch del 2016, Nestlé es va veure obligada a acceptar públicament que no pot descartar situacions similars a l’esclavituden la seva cadena de subministrament al Brasil. La Campanya Banca Armada ha xifrat en més de 2.700 milions d’euros la participació del BBVA a la indústria armamentista. Parlem de les finances, el 90℅ del capital mundial que es mou no fabrica res, només es dedica a especular. Els grans banquers cobren fins a 370 vegades més que el personal.

Ara parlem de roba, a Espanya cada persona gasta 437€ de mitjana. Les grans marques subcontracten la producció. Als països empobrits es treballa per sous miserables, en jornades de 16 hores diàries en tallers sense cap seguretat. Al Rana Plaza (Bangladesh) es va esfondrar una fàbrica i van morir 1.130 persones. Produïa roba per H&M, Mango, Benetton, El Corte Inglés, etc.

Optar per les alternatives de l’economia solidària com el Comerç Just i la Banca Ètica ens garanteix que no es vulneren els Drets Humans, i que no es produeix un impacte medioambiental en els països on opera. Per exemple, el Comerç Just garanteix treball digne i estable a més de dos milions de treballadors i productors de països pobres, així com a les seves famílies i comunitats.

Bé per parlar de tot això tenim amb nosaltres al Tais Bastida i al Roger organitzadors de la festa del comerç just.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s