Llegendes de Tarragona


 

<a href=”http://www.ivoox.com/llegendes-tarragona-audios-mp3_rf_13671213_1.html&#8221; title=”Llegendes de Tarragona “>Ir a descargar</a>

Avui hem volgut parlar de les llegendes que tenim a Tarragona. Com es creen, com s’entenen, quin fonament tenen, etc.

Avui voliem parlar de la14925492_10211204413415462_346641855951949876_n Tarragona més misteriosa. Quan parlem de llocs encantats o pobles fantasma a tothom li ve al cap Galicia o Belchite a Saragossa però si fem un cop d’ull al ranking de llocs encantats trobem que Tarragona es la província que més surt. Sí, nosaltres tenim força llocs encantats. Avui parlarem d’això, de fantasmes i de llocs encantats a reu del camp de Tarragona.

Sens dubte, el primer de la llista és la Casa Castellarnau de Tarragona. Es tracta d’una casa senyorial de la família dels Castellarnau, mercaders que van allotjar al mateix Carles I el Gran quan aquest va visitar Tarragona al segle XVI. Molts són els que no s’atreveixen a passejar per la façana; afirmen haver sentit crits dels quals no trobaven l’origen. Se sap que Josep Antoni de Castellarnau, que va viure entre finals del segle XVIII i principis del XIX, va tenir 12 filles, de les quals 11 es van casar, mentre que una d’elles, als seus 29 anys, seguia soltera. Llegendes locals justifiquen això per algun tipus de trastorn mental de la noia, que vivia reclosa a la seva habitació perquè no s’autolesionés.

La Mussara, un poble fantasma envoltat per la boira, és un focus d’atenció per als que creuen en lo paranormal. A l’estiu se solen veure turistes que volen veure el poble en persona. Diuen que el recinte és usat per a sessions d’espiritisme (de fet s’han trobat espelmes, símbols satànics …). La història del municipi es connecta amb desaparicions que van tenir lloc fa ja uns 25 anys. A més també s’han relatat diversos avistamens d’ovnis i extraterrestres a la zona. Es diu que hi ha una determinada pedra que, a trepitjar-la, t’endinsa en una altra dimensió.

També s’ha d’esmentar el Càmping dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita, amb una història molt tràgica: Un camió anava carregat de propilè i va esclatar quan passava per la carretera just al passar davant del camping. Van morir 243 persones que estaven tranquil·lament prenent el sol al càmping. Diuen que es poden escoltar crits i fins i tot hi ha testimonis que relaten haver vist turistes mirant des del voral de la carretera.

Un altre dels llocs emblemàtics és La Casa de la Mort, situada molt a prop d’aquesta emissora, al camí que connecta el nostre barri amb Sant Salvador. Allà s’alça una casa en ruïnes que alberga una fosca llegenda: diuen tot aquell que la visiti serà víctima d’una maledicció. Les parets gastades pel pas del temps, estan cobertes amb els noms d’aquells que es van atrevir en el seu dia a posar a prova aquesta llegenda. Pel que fa al seu passat, molts especulen que podria ser un antic convent de monges. Altres diuen que es degut a alguna ceremonia satànica i que quan entres dins t’envaeix una sensació de tristesa i sents pressió al cap.

L’antic orfenat de la Savinosa. Un complex que, gràcies a la solidesa de la seva estructura, ha aconseguit sobreviure al pas del temps. Durant la Guerra Civil Espanyola va ser transformat en un hospital. Es va utilitzar per als nens amb tuberculosi, dels quals el 100% eren fills de pares simpatitzants del bàndol republicà. Testimonis de l’època relaten els maltractaments que els nens patien com a càstig per ser fills de traïdors.

En fi, per a que ho expliquin de primera mà tenim avui a Emili Samper autor del llibre “Llegendes de Tarragona” i al Siscu Garrido, responsable del projecte “La ciutat a Cau d’orella”.

3 thoughts on “Llegendes de Tarragona

  1. Es va publicar un llibre amb titol semblant fa mes de 50 anys. El van retirar de la venda per un comentari desaforunat al proleg. El llibre tenia uns dibuxos molt bonics fets per Miquel Montagut, profesor del colegi Sant Pau y Comte de Rius.

    M'agrada

Deixa un comentari