Iniciatives ciutadanes per ús d’equipaments públics abandonats


<a href=”http://www.ivoox.com/espais-abandonats-audios-mp3_rf_13473954_1.html&#8221; title=”Espais abandonats”>Ir a descargar</a>

Avui hem convidat diferents associacions ens han explicat les idees que tenen per donar ús a diferents edificis propietat de l’ajuntament que ara es troben abandonats.

Avui voliem dedicar el programa a parlar de Iniciatives ciutadanes per ús d’equipaments públics abandonats. Jo també he pensat lo mateix: Semblo l’Stieg Larsson posant títols. Es cert. La qüestió es que l’ajuntament té en propietat un munt d’immobles que resten oblidats deteriorant-se i criant coloms. La resposta del consistori es que no hi han calers per acondicionar-los per fer un ús pels ciutadans. Aquesta es la resposta estandar que sempre diuen però a la hora de la veritat el pressupost es per allò que els volen i per la resta “no hi han calers”.

14813054_10210992916404435_526712403_oDe totes maneres, aquest es un debat que tindrem un altre dia. Avui ens centrarem en altre possibilitat que té el consistori per evitar que un edifici de l’ajuntament resti abandonat durant anys: Cedir-lo a una empresa o entitat que s’encarregui de donar-li un ús. Lo normal seria que abans de tancar un edifici com per exemple el Banc d’Espanya seria treies a concurs la seva cessió per uns anys (Normalment cinc o deu) i li donés al projecte més adient per la nostra ciutat. Però no es fa.

I no es perquè la ciutat no tingui manca de serveis: A Tarragona centre no trobem ni centres cívics ni cap biblioteca municipal ni d’altres serveis que son necessaris. Curiosament, en això guanyem els barris on no hi falten centres cívics inclús a Torreforta i aquí a SPiSP tenim sala de lectura municipal, molt petita això sí però en tenim.

I qui surt perdent es la Part Alta. Sí, la zona de Tarragona on més edificis té l’ajuntament en propietat son els que surten pitjor parats en equipaments ja que no tenen ni tan sols un metge o un col·legi públic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s