Casals Populars


<a href=”http://www.ivoox.com/casals-populars-audios-mp3_rf_12130146_1.html&#8221; title=”Casals populars “>Ir a descargar</a>

 

En el programa d’avui han vingut la Roser Calaf del Casal La Sageta de Foc i el Marc del Casal El Rebotim Que ens han explicat com funciona un casal. Les activitats que fan, com es financien, com ens podem apuntar, etc.

 

Aquest programa no sabiem a que tema destinar-ho fins que vam escoltar aquest anunci.

Casals(Anuncia, rebotim)

Anunci que no ha sortit per tv3, dicho sea de paso però jo el vaig escoltar. Llavors vam pensar en convidar aquestos nois de El Rebotim per a que ens expliquessin que es un casal i que fan dins els casals populars.

Al parlar de Casal a mi, em ve a la memòria els casals de poble, cada poble tenia un, de vegades era l’únic bar que hi havia i era el centre de reunió de tothom, tan joves com vells ens reunien al casal. Uns per jugar al dominó, altres per jugar al futbolin. També era el joc on fer tota mena d’activitats: Obres de teatre, concerts tan d’havaneres com de rock, xerrades, i un llarg etcètera.

De fet, al parlar de casals em va venir al cap, aquelles tardes d’aquell estiu que vaig passar a Xerta, fent quatre birres, jugant al billar o simplement xarrant amb els joves del poble. Asseguts a la fresca de la terrassa del casal fent-la petar. Recordo que en aquells temps, el joves d’aquell poble eren molt independentistes. Suposo que ara ja no, ara ja no som joves.

De casals hi han de tot tipus i cadascú té la seva manera de treballar, de funcionar, els seus objetius. Al cap i a la fi, casal ve de dir “casa d’una família” i significa “la seu d’una associació. Llavors hi han tants tipus com casals però avui ens centrarem en dos que han acceptat venir aquí a explicar les seves activitats. Son el Rebotim, que ja em escoltat i La sageta de foc.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s