Programa Excursionisme


<a href=”http://www.ivoox.com/programa-excursionisme-audios-mp3_rf_11141483_1.html&#8221; title=”Programa Excursionisme”>Ir a descargar</a>

Hem de dir que aquest programa resultava una mica complicat. Primer perquè (Que no hem sentin els convidats) es un tema que no controlem i segon perquè aquesta setmana hem estat ocupats en altres temes i no l’hem pogut preparar bé però trobo que hem aprés moltes coses i esperem que els nostres oïdors també.

El bon temps i l’arribada de la primavera conviden més que mai a aprofitar el nostre entorn més proper, i a redescobrir-lo amb excursions i sortides per algunes de les meravelles naturals o patrimonials que tenim repartides pel territori. Propostes per fer a peu, en vehicle o en bicicleta, d’arreu del Camp de Tarragona. És el moment, per tant, de seleccionar, apuntar a l’agenda, preparar la motxilla i perdre-us per alguns d’aquests bells paratges que tenim ben a prop.

La tradició excursionista a les comarques de Tarragona es remunta a finals del segle XIX, quan l’ús tradicional de la muntanya coincidí amb els usos de lleure i científic, que de mica en mica l’han anat substituint. El 1926 es publica la primera guia itinerària de la Serra de Montsant, les Muntanyes de Prades i la Serra de la Llena, fruit de la recerca de la Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus. Ja a l’any 1975 destaca la creació del primer tram de GR (Gran Ruta) de la Península, que es marcà a Tivissa. Així, aquesta afició ha arribat amb força fins avui en dia, i queda reflectit tant per l’augment de guies i mapes excursionistes publicats com per l’increment constant d’excursionistes federats.

Es que, a Tarragona som molt afortunats. No només tenim platges, també tenim la muntanya molt a prop. Cosa que permet una escapada de cap de setmana o anar un diumenge i fer una excursió. Avui dia, el vano d’activitats que es poden realitzar a la muntanya es molt divers. Des del senderisme, on no fa falta cap preparació ni quasi equipament, fins l’escalada o espeleologia on cal preparació física i un equip força car.Excursionisme

Son molts els grups que queden a les nostres comarques per gaudir de la muntanya i a tots els nivells. També hi ha molts grups que defensen els paratges naturals dels nostres voltants. Com per exemple, el grup Salvem la platja llarga, que defensa la conservació del Bosc de la Marquesa i els voltants de la platja llarga, un entorn natural de gran bellesa i on es poden fer excursions amb unes vistes incomparables i arribant a diverses platges naturistes que es troben al mateix bosc.

Diumenge mateix, com dèiem a les noticies, hi va haver una caminada veïnal per l’Anella verda, reivindicant vies toves i rutes verdes que connectin els diferents municipis i barris de Tarragona.

Per aquells amants de la muntanya que vulgueu gaudir de les nombroses possibilitats que aquesta ens ofereix, parlarem avui amb persones relacionades amb l’excursionisme.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s